Bizim Gecə

Azəri Forum
 
AnasayfaAnasayfa  MVSMVS  AxtarAxtar  Qeydiyyatdan keçinQeydiyyatdan keçin  İstifadəçi siyahısıİstifadəçi siyahısı  İstifadəçi qruplarıİstifadəçi qrupları  GirişGiriş  
En son konular
» Kərəvizlə Toyuq Salatı
B. Okt. 09, 2011 9:15 am tarafndan Azeri_Man

» Seksi qızlar
B.e. İyul 05, 2010 10:07 pm tarafndan Azeri_Man

» Fifa Dünya kupası 2010
B.e. İyul 05, 2010 10:06 pm tarafndan Azeri_Man

» Megan Fox Gorgeous
B.e. İyul 05, 2010 10:05 pm tarafndan Azeri_Man

» Parça bozbaş
C.a. Fev. 25, 2010 10:36 am tarafndan Azeri_Man

» Zəfəranlı bulyon
C.a. Fev. 25, 2010 10:36 am tarafndan Azeri_Man

» Xəmiraşı
C.a. Fev. 25, 2010 10:35 am tarafndan Azeri_Man

» Toyuq şorbası
C.a. Fev. 25, 2010 10:34 am tarafndan Azeri_Man

» Turşu-sıyıq
C.a. Fev. 25, 2010 10:34 am tarafndan Azeri_Man

» Qovurma bozbaş
C.a. Fev. 25, 2010 10:33 am tarafndan Azeri_Man

» Balıq küftəsi
C.a. Fev. 25, 2010 10:32 am tarafndan Azeri_Man

» Umac
C.a. Fev. 25, 2010 10:32 am tarafndan Azeri_Man

» Şəkisayağı gürzə
C.a. Fev. 25, 2010 10:31 am tarafndan Azeri_Man

» Ovdux-doğramac
C.a. Fev. 25, 2010 10:31 am tarafndan Azeri_Man

» Dovğa
C.a. Fev. 25, 2010 10:02 am tarafndan Azeri_Man

» Sulu xəngəl
C.a. Fev. 25, 2010 10:02 am tarafndan Azeri_Man

» Kələpaça (Xaş)
C.a. Fev. 25, 2010 10:01 am tarafndan Azeri_Man

» Düşbərə
C.a. Fev. 25, 2010 10:01 am tarafndan Azeri_Man

» Şəki pitisi
C.a. Fev. 25, 2010 10:00 am tarafndan Azeri_Man

» Küftə-Bozbaş
C.a. Fev. 25, 2010 9:59 am tarafndan Azeri_Man

» Piti
C.a. Fev. 25, 2010 9:59 am tarafndan Azeri_Man

» İspanaq çığırtması
C.a. Fev. 25, 2010 9:58 am tarafndan Azeri_Man

» Övriştə
C.a. Fev. 25, 2010 9:58 am tarafndan Azeri_Man

» Əzmə
C.a. Fev. 25, 2010 9:57 am tarafndan Azeri_Man

» Yayma
C.a. Fev. 25, 2010 9:56 am tarafndan Azeri_Man

» Səbzi qovurma
C.a. Fev. 25, 2010 9:56 am tarafndan Azeri_Man

» Azərbaycansayağı ət qızartması
C.a. Fev. 25, 2010 9:55 am tarafndan Azeri_Man

» Rizə küftə
C.a. Fev. 25, 2010 9:55 am tarafndan Azeri_Man

» Arzuman küftəsi
C.a. Fev. 25, 2010 9:54 am tarafndan Azeri_Man

» Təndirdə qızardılmış cücə
C.a. Fev. 25, 2010 9:53 am tarafndan Azeri_Man

» Lənkəransayağı qaşqaldaq
C.a. Fev. 25, 2010 9:53 am tarafndan Azeri_Man

» Qızardılmış turac
C.a. Fev. 25, 2010 9:52 am tarafndan Azeri_Man

» Badımcan çığırtması
C.a. Fev. 25, 2010 9:51 am tarafndan Azeri_Man

» Tava əti
C.a. Fev. 25, 2010 9:51 am tarafndan Azeri_Man

» Cız-bız
C.a. Fev. 25, 2010 9:50 am tarafndan Azeri_Man

» Gəncə çığırtması
C.a. Fev. 25, 2010 9:50 am tarafndan Azeri_Man

» Alçalı-limonlu qovurma
C.a. Fev. 25, 2010 9:49 am tarafndan Azeri_Man

» Turşu qovurma
C.a. Fev. 25, 2010 9:49 am tarafndan Azeri_Man

» Nar qovurma
C.a. Fev. 25, 2010 9:48 am tarafndan Azeri_Man

» Boz qovurma
C.a. Fev. 25, 2010 9:47 am tarafndan Azeri_Man

» Həvəskar qovurması
C.a. Fev. 25, 2010 9:46 am tarafndan Azeri_Man

» Qiymə çiğırtma
C.a. Fev. 25, 2010 9:46 am tarafndan Azeri_Man

» Kartof kababı
C.a. Fev. 25, 2010 9:45 am tarafndan Azeri_Man

» Tava kabab
C.a. Fev. 25, 2010 9:45 am tarafndan Azeri_Man

» Həvəskar kababı
C.a. Fev. 25, 2010 9:44 am tarafndan Azeri_Man

» Qara ciyər kababı
C.a. Fev. 25, 2010 9:43 am tarafndan Azeri_Man

» Cücə kabab
C.a. Fev. 25, 2010 9:43 am tarafndan Azeri_Man

» Toyuq kababı
C.a. Fev. 25, 2010 9:42 am tarafndan Azeri_Man

» Badımcanla quyruq kababı
C.a. Fev. 25, 2010 9:42 am tarafndan Azeri_Man

» Tikə kabab
C.a. Fev. 25, 2010 9:41 am tarafndan Azeri_Man

Anahtar-kelime
haqqinda faiq Mətanət baki həsənağa Yayma Kitab motosklet olsun seksi aygün ağayev neft yenə qızlar Laləmp3 sevgi qulu tort xingal borçalı sevgilərmp3 ildə Gecələr Vasif bahar
Axtar
 
 

Sonu :
 
Rechercher knt aratrma
Dost Siteler

Payla | 
 

 Çiyələkli Çizkeyk

Əvvəlki mövzu Sonrakı mövzu Aaa gitmek 
MüəllifIsmarıc
Azeri_Man
Admin


İsmarıc sayı : 457
Age : 32
Registration date : 06/10/07

Yeni mövzuMövzu: Çiyələkli Çizkeyk   C.a. Fev. 25, 2010 8:09 am



Bu gün çizkeyk sevənlər üçün çox
ləzzətli bir resept yazacağam. Abbi adında bir xanımdan gələn
reseptdir, amma mən bu reseptə bəzi əlavələr də etmişəm. Məsəl üçün
çizkeykin üstünə xamadan düzəldilmiş krem ve çiyələk də əlavə etmişəm.
Bunlar zəruri deyil, amma çizkeyk belə olduğunda daha ləzzətli və gözəl
görünür. Çiyələyiniz yoxdursa, başqa meyvədən, məsəl üçün böyürtkən,
morux, kivi və sairə kimi meyvələrdən istifadə edə bilərsiniz. Tortun
üstündə nanə də var. Nanə şirniyyatlara rəng qatır. Burada nanədən
şirniyyatları bəzəmək üçün geniş istifadə olunur.


ÇİYƏLƏKLİ ÇİZKEYK
Abbinin çizkeyk resepti əsasında


Qazmağı (dibi) üçün:
2 stəkan (180 q) kraker (peçenye) – ovulmuş
100 q kərə yağı – əridilmiş (ərinmiş deyil)
2 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çay qaşığı vanilya ekstraktı və ya bir çimdik vanil tozu

Çizkeyk üçün:
3 paçka (toplam 700 q) krem-pendir (cream cheese) – otaq hərarətində
1 stəkan (210 q) şəkər tozu
3 iri yumurta – otaq hərarətində
1 stəkan (230 q) qaymaq (rusca: slivki)
1 xörək qaşığı təzə sıxılmış limon suyu (portaqal suyu da ola bilər)
1 xörək qaşığı vanilya ekstraktı və ya bir çimdik vanil tozu
1 xörək qaşığı Amaretto likyoru (zəruri deyil)

Üstü Üçün:
2 stəkan (450 q) xama
¼ stəkan (60 q) şəkər tozu
½ çay qaşığı vanilya ekstaktı və ya bir çimdik vanil tozu
nazi-nazik dilimlənmiş çiyələk


HAZIRLANMASI:

1. Sobanı 180Cdək qızdırın. Çaydanda su qaynadın – lazım olacaq.

2. Qazmaq ərzaqlarını bir qabda
qarışdırın. Xüsusi kənarları çıxan (spring form pan) tort formasının
altını folqa kağızı ilə bükün ki , su keçirməsin (tort su hamamında
bişəcək). Formanın dibinə qazmağı töküb barmaqlarınızla basın ki,
yaxşıca yapışsın. Formanı kənara qoyun.





3. İri qabda krem-pendir və şəkər tozunu
mikserlə hamar kütlə alınanadək çalın. Bir-bir yumurtaları əlavə edib,
çalın. Qaymaq, vanilya, limon suyu və əgər istifadə edirsinizsə,
Amaretto likyorunu da əlavə edib krem halına gələnədək çalın.





4. Alınan qarışığı hazırladığınız
formanın içərisinə tökün. Ayrı, kənarları hündür formaya qaynatdığınız
suyu tökün. Çizkek olan formanı qaynar su olan formanın içinə
yerləşdirin. Su çizkeyk formasının ortasına qədər gəlməlidir.

5. Çizkeyki 50 dəqiqə ərzində istinmiş
sobada bişirin. Bişən keyk tamamilə bərk olmayacaq. Formanı
tərpətdiyinizdə, tortun ortası bir az titrəyəcək, və bu da normaldır.
Sobanı söndürün, amma çizkeyki oradan çıxartmayın – qoyun çizkeyk orada
30 dəqiqə müddətində soyusun.

6. Bu vaxt ərzinsə tortun üstünü
hazırlayın. Bir qabda xama, şəkər tozu, vanilyanı qaşıqla qarışdırın.
Çizkeyk sobada 30 dəqiqə qaldıqdan sonra, onu oradan çıxardıb
hazırladığınız xamalı qarışığı onun üstünə yayın. Çizkeyki sobaya geri
qoyun (soba sönmüş olmalıdır- yaddan çıxartmayın!). Yarım saatdan sonra
çizkeyki sobadan çıxardın və soyuması üçün kənara qoyun. FORMADAN
ÇIXARTMAYIN!!!! Bir az soyuduqdan sonra üstünü örtüb soyuducuya qoyun.
Orada bir gecə qalsın. Sabahı gün formanın kənarlarını çıxardın.
Formanın altı isə qalsın. Süfrəyə verməzdən əvvəl tortun üstünü çiyələk
dilimləri ilə bəzəyin. İstəyə görə nanə yarpaqları da səpilə bilər. Nuş
Olsun!


_________________
Əvvələ qayıt Aaa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax http://bizimgece.fforum.biz
 
Çiyələkli Çizkeyk
Əvvəlki mövzu Sonrakı mövzu Əvvələ qayıt 
1 səhifə (Cəmi 1 səhifə)

Bu forumun msaadesi var:Bu forumdakı ismarıclara cavab verə bilməzsiniz.
Bizim Gecə :: Azərbaycan ( Odlar Yurdu ) :: Azərbaycan Mətbəxi-
Keç: